tiistai 24. syyskuuta 2013

4.Ihmisiä rahastetaan

13.  Miksi urheilu siirtyy maksukanaville? yksi syy tähän on, että lähes kaikki maksukanavien omistajat ovat ulkomaalaisia. Joten suomalaisten rahat menevät ulkomaisiin taskuihin.

  Kolumnissaan " Penkkiurheilija, sinua rahastetaan" Petteri Järvinen viittaa urheilun siirtymisen maksukanaville. Hän kertoo, että viimeisen kymmenen vuoden aikana lähes kaikki urheilu on siirtynyt maksukanaville. Tämän on aiheuttanut monille penkkiurheilijoille ärtymystä.

Onneksi Yleisradio näyttää Jalkapallon MM-kisat ja Kesä- ja talviolympialaiset, mutta mielestäni voisi myös näyttää lentopallon ja koripallon MM-kisat kokonaisuudessaan. Jääkiekon MM-kisat saisi tulla takaisin ylen kanaville, sillä nykyisin Jääkiekon MM-kisat tulevat MTV3:lta. Kolmonen näyttää ainoastaan Loppupelit sekä Suomen pelit. Muutama vuosi sitten Yleisradio näytti jääkiekon MM-kisojen kaikki pelit, mutta nyt joutuu hankkimaan maksukanavia, jos haluaa nähdä muittenkin joukkueitten pelejä, kuin Suomen.

Petteri Järvinen toteaa, että tulevaisuudessa ihmisien on varauduttava maksamaa entistä enemmän, jos haluaa katsoa urheilua. Nykyisin penkkiurheilijan tulisi hankkia useampi maksu tv kortti, sillä monet urheilutapahtumat tulevat eri kanavilta ja näitä kaikkia kanavia ei saa samalle kortille. Näyttää siltä, että maksukanavat ovat tulleet jäädäkseen.

Petteri Järvinen toteaa, että Kymmenessä vuodessa penkkiurheilija on joutunut maksamaan jopa muutamia tuhansia euroja digilaitteisiin, kuten digiboksiin, tilaamaan maksullisia urheilukanavia ja lisäksi maksamaan tv-maksun.

Tulevaisuudessa ihmisiä rahastetaan entisestään, kun Yleisradio siirtyy teräväpiirtolähetyksiin. Ihmiset joutuvat hankkimaan uuden television. Onko näissä digitouhuissa enää mitään järkeä?

1 kommentti:

  1. Mielipiteesi käy ilmi tekstistä. Perustelut jäävät kuitenkin vähän heppoisiksi. Pitäisi kertoa, miksi mielestäsi Ylen pitäisi näyttää edelleen myös jääkiekon MM-kisat.

    OIkeinkirjoituksessa, lähinnä alkukirjaimissa, on aika lailla korjailtavaa. Esimerkiksi jalkapallo ja jääkiekko kirjoitetaan tietysti pienellä alkukirjaimella. Kertaa isoa ja pientä alkukirjainta koskevat säännöt Särmä-kirjasta.

    Pohjatekstin (Järvisen verkkokolumnin) julkaisuaika ja -paikka pitäisi mainita.

    VastaaPoista